woensdag 1 maart 2017

Woensdag 01/03/2017: Huskysafari

Vandaag gaan we om 12u met de husky's op pad en dus kunnen we het rustig aan doen. We nemen al onze tijd om uitgebreid te eten en wat foto's via instagram en WhatsApp te verspreiden  (in het hoofdgebouw is wel WiFi maar ik ga hier niet met mijn laptop zitten) en we hebben een gezellige babbel met Frank en Ingrid, een Oost-Vlaams koppel.

Voor we er erg in hebben is het al bijna 10:45 en worden we door het personeel naar buiten gekeken.

Om 12u verzamelen we bij de receptie waar we weer een thermische uitrusting krijgen om daarna te voet naar de huskyfarm te wandelen. Deze ligt langs de weg naar het meertje waar we gisteren gestaan hebben.
De honden voelen dat ze opnieuw op pad kunnen en janken en blaffen dat het een lieve lust is.

Zoals gebruikelijk krijgen we eerst een oplijsting van de do's en dont's en dan worden de honden voor de sleeën gespannen. Vier ongeduldige trekkers per slee. En dan zijn we weg.
We zijn vierde in de rij en na amper een paar minuten gaan onze voorgangers op en 'y'-splitsing naar rechts en wij... naar links. Dus vol in de remmen, maar de beestjes zijn niet overtuigen om naar mij te luisteren. Gelukkig rijdt achter ons de tweede gids en deze kan zijn honden toch overtuigen om de rest te volgen. Later horen we dat het steeds hetzelfde teefje is dat haar eigen zin doordrijft (vrouwen, altijd hetzelfde).

Het gaat dan verder over het meertje en dan door een licht golvend landschap. Bij elke lichte stijging valt de motor voor ons stil en uiteindelijk loop ik meer achter de slee dan dat ik er op staat.  Gelukkig kijkt de voorste gids voortdurend achterom en heeft ze in de gaten dat er iets niet klopt. Ze besluit dan om één van haar honden met één van 'ons' te wisselen en vanaf dan gaat het beter. Halverwege krijgen we de kans om onderling te wisselen, maar Annette besluit om deze kans aan zich voorbij te laten gaan (niet dat ik daar rouwig om ben).

Na een uurtje zijn we terug aan het beginpunt en mogen we de honden terug naar hun hok brengen, waarna we rond een kampvuur warm drinken en een flinke kom soep krijgen.

Kwart na drie keren we terug naar het hotel waar we onze uitrusting weer inleveren. We hebben tot 18u wat tijd voor ons zelf en nadat we de foto's hebben bekeken leggen we ons toch effe wat te rusten.

Wanneer we even voor 18u naar het hotel lopen om te gaan eten, blijkt er nog altijd vrij veel bewolking aanwezig te zijn maar vanuit het noorden naderen de eerste voorzichtige opklaringen.
Het eten is zoals gebruikelijk weer heel goed en tegen de tijd dat we klaar zijn is het donker en fonkelen al heel wat sterren aan het firmament.

Ik zie er tegenop om weer het hele eind omhoog naar het meertje te lopen want de beentjes laten zich toch voelen naar de drie tochten van gisteren en het geloop achter de slee. Het wordt al snel duidelijk dat de groep vanavond toch niet bij elkaar blijft en dus besluiten we het noorderlicht (want dat is er inmiddels al) langs de fjord te bekijken. Ik wil bovendien de reflectie van het licht in het water fotograferen.

Wat volgt ga ik in een apart bericht gooien.
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten